MAI suspendă activitatea tuturor restaurantelor, sălilor de jocuri de noroc, dar și a evenimentelor religioase!

by Cezar Leizeriuc

Cu puțin timp în urmă, MAI a organizat o conferință de presă în urma instituirii stării de urgență pe teritoriul țării. Ministrul de Interne, cât și Secretarul de Stat, au anunțat luarea mai multor decizii pentru a combate coronavirusul.

Ministerul de Interne suspendă activitatea tuturor restaurantelor, sălilor de jocuri de noroc, centrelor de tratament balnear, dar și a evenimentelor religioase. Se suspendă toate zborurile comerciale spre și dinspre Spania timp de 14 zile, începând de mâine. Se prelungește cu 14 zile interdicția pentru legăturile aeriene cu italia. Poliția locală trece în subordinea Poliției Naționale.

„Am decis să propunem CNSSU evaluarea unor măsuri, astfel încât am emis ordin de comandant, ordin al ministrului Afacerilor Interne sau ordonanță militară. Vă aducem la cunoștință că se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare, băuturilor, care nu presupun rămânerea clienților în spații precum cele de tip drive in, room service sau livrare la client.

O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, religioase, sportive, științifice, de divertisment, jocuri de noroc, tratament, îngrijire personală realizate în spații închise. Interzice organizarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spații închise. Organizatorii evenimentelor din spații deschise cu maxim 100 de persoane sunt obligați să dispună măsuri pentru distanța de minim 1 metru”, a declarat Ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Primul ordin prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți, studenți și elevi în sprijinul personalului medical din spitale și servicii de urgență. De mâine rezidenții de la medicină de urgență, boli infecțioase se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în secțiile și gărzile în specialitatea lor. Vor practica exact domeniul pentru care se specializează. Cei în medicină internă și de familie întrerup stagiile și se vor prezenta la DSP pentru repartizare la ambulanță, primiri urgență și secții de spital. Rezidenții din alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidențiat pentru repartizare. Rezidenții din alte specialități vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați. În localitățile cu mai multe spitale se ține cont de nevoile fiecărei unități. Programul de pregătire pentru medicină de urgență va fi suspendat. La nivelul fiecărui centru universitar vor fi recrutați studenți începând cu anul 4 pentru voluntariat în camerele de gardă”, a încheiat Secretarul de Stat, Raed Arafat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza