Liviu Dragnea va ieși din ÎNCHISOARE cu un an mai devreme. Fostul lider PSD va fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă

by Cezar Leizeriuc

Liviu Dragnea va fi liberat condiționat, după executarea a mai puțin de doi ani și două luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni primită în 2019. Decizia, luată de Tribunalul Giurgiu, este definitivă și va fi pusă în aplicare imediat.

Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019 în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Pentru că obținuse echivalarea unor zile de muncă pe care nu le-a efectuat, a îndeplinit fracția de două treimi din pedeapsă (2 ani și 4 luni) în 2 ani, și astfel a îndeplinit condițiile liberării condiționate.

Totuși, în luna mai, Tribunalul București i-a respins cererea de liberare condiționată, dar ulterior, Curtea de Apel București a desființat această decizie și a dispus mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu și rejudecarea cererii.

Fostul președinte PSD a avut mai multe conflicte de-a lungul șederii sale cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, invocând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Administrația penitenciarului i-a interzis la un moment dat dreptul la muncă, ca pedeapsă, în urma unui interviu acordat fără aprobare. Ulterior, Dragnea a câștigat apoi în instanță recunoașterea ca zile lucrate în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 și 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, deși el nu a lucrat efectiv. 

În data de 17 mai 2021, Liviu Dragnea a mai fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și în dosarul privind obținerea invitației la inaugurarea lui Donald Trump, în 2017. Procurorii spun că, prin trafic de influență, a intervenit printre membrii guvernului de la acea vreme în sprijinul unor oameni de afaceri care i-au asigurat finanțarea necesară participării la ceremonia de învestire a lui Trump, câștigător al alegerilor prezidențiale din 2016. Cinci judecători de la Tribunalul București s-au recuzat de la judecarea acestui dosar.

Sursa foto: G4media

Te-ar putea interesa si

Comenteaza