Lista actualizată a țărilor din “zona galbenă”. Condițiile pentru care nu se intră în carantină la întoarcerea în țară

by admin

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat duminică seară lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea la domiciliu/ în locaţia declarată timp de 14 zile.

În cazul în care te-ai decis să te întorci în România din țările cu risc epidemiologic ridicat, intri în izolare la domiciliu timp de 10 zile doar dacă prezinți la graniță un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea întoarcerii în țară. În caz contrar, dacă nu ai făcut testul, stai în carantină 14 zile.

Sunt scutiți de carantină și prezentarea unui test negativ doar cei care s-au vaccinat și au trecut cel puțin 10 zile de la administarea celei de-a doua doze. Excepție fac și persoanele care au avut Covid-19 în ultimele 90 de zile, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la momentul în care au fost confirmate pozitiv. De asemenea, dovada că au avut virusul se poate face și cu un test de anticorpi. În schimb, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină. 

Țările precum Germania, Elveția, Turcia, Grecia și Portugalia rămân în afara listei. Recent au ieșit de pe lista “galbenă” Statele Unite ale Americii și Canada.

Lista țărilor din „zona galbenă”: 

Cehia, Estonia, San Marino, Muntenegru, Malta, Serbia, Iordania, Ungaria, Seychelles, Liban, Israel, Slovacia, Suedia, Slovenia, Bahrain, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Palestina, Andorra, Monaco, Letonia, Republica Moldova, Albania, Franța, Italia, Polonia, Aruba, Cipru, Brazilia, Luxemburg, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Insulele Turks și Caicos, Macedonia de Nord, Maldive, Kosovo, Puerto Rico, Olanda, Isle of Man, Bulgaria, Austria, Uruguay, Liechtenstein, Lituania, Chile, Bosnia și Herzegovina, Belgia, Peru, Marea Britanie, Africa de Sud, Spania.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza