Legea antifumat în spațiile închise este opțională pentru unii! Ce mai așteaptă autoritățile de control? Un editorial de Ciprian Aron

by admin

S-au scurs ani, dezbateri, nervi, emisiuni tv, editoriale, până când o lege normală care își propunea să  protejeze sănătatea tuturor și să ajute o majoritate de nefumători în fața unei minorități fumătoare foarte vocală, să fie adoptată. Astăzi este o regulă unanim acceptată și validată chiar de fumători și pare deja un firesc al vieții. Cu toate acestea, unii par să fie deasupra legii. Și din păcate, chiar în unele instituții publice.

Textul ăsta îl scriu cu mânia nepotolită a acelor nefumători deranjați dar și a fumătorilor care respectă regula și care au întâlnit tot mai multe situați în care în spațiile publice închise se fumează. Culmea, în instituții ale statului, în birourile unor birocrați care pun în aplicare politicile statului. Astfel de cazuri mi-au fost semnalate în ultimele luni de foarte mulți oameni care au avut de a face cu persoane pentru care nevoia țigării e mai presus de normele în vigoare. Plăcerea fumatului pentru ei e deasupra legii! Desigur o celebră fotografie de la ziua premierului din clădirea Guvernului probabil că le-o fi dat curaj!

În aceste condiții, în calitatea mea de cetățean cu drepturi și obligații, solicit Instituției Prefectului, instituțiilor abilitate de control să facă vizite regulate în aceste clădiri unde își desfășoară activitatea indivizi certați cu Legea Antifumat!

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

io 05/09/2020 - 21:13

In janis se fuma in continuare desi nu era voie si nimeni nu facea nimic.Sa nu imi zica militienii ca nu cunosteau situatia ca n cred doar ca trebuie sa inchida ochii

Raspunde

Comenteaza