Legea antifumat în spațiile închise este opțională pentru unii! Ce mai așteaptă autoritățile de control? Un editorial de Ciprian Aron

by admin

S-au scurs ani, dezbateri, nervi, emisiuni tv, editoriale, până când o lege normală care își propunea să  protejeze sănătatea tuturor și să ajute o majoritate de nefumători în fața unei minorități fumătoare foarte vocală, să fie adoptată. Astăzi este o regulă unanim acceptată și validată chiar de fumători și pare deja un firesc al vieții. Cu toate acestea, unii par să fie deasupra legii. Și din păcate, chiar în unele instituții publice.

Textul ăsta îl scriu cu mânia nepotolită a acelor nefumători deranjați dar și a fumătorilor care respectă regula și care au întâlnit tot mai multe situați în care în spațiile publice închise se fumează. Culmea, în instituții ale statului, în birourile unor birocrați care pun în aplicare politicile statului. Astfel de cazuri mi-au fost semnalate în ultimele luni de foarte mulți oameni care au avut de a face cu persoane pentru care nevoia țigării e mai presus de normele în vigoare. Plăcerea fumatului pentru ei e deasupra legii! Desigur o celebră fotografie de la ziua premierului din clădirea Guvernului probabil că le-o fi dat curaj!

În aceste condiții, în calitatea mea de cetățean cu drepturi și obligații, solicit Instituției Prefectului, instituțiilor abilitate de control să facă vizite regulate în aceste clădiri unde își desfășoară activitatea indivizi certați cu Legea Antifumat!

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

io 05/09/2020 - 21:13

In janis se fuma in continuare desi nu era voie si nimeni nu facea nimic.Sa nu imi zica militienii ca nu cunosteau situatia ca n cred doar ca trebuie sa inchida ochii

Raspunde
Bula 23/10/2020 - 23:10

“Legea Antifumat” este una total discriminatorie, deci anticonstitutionala !
Da “drepturi” doar nefumatorilor, iar fumatorilor li se interzice sa se simte si ei bine.

In tarile europene CIVILIZATE, NU se interzice complet fumatul in restaurante si alte spatii “publice”, ci se pretinde sa existe – distinse – atat spatii pentru fumatori, cat si pentru nefumatori !

Daca eu, fumator, doresc sa ma simt bine la o cafea sau la o masa de restaurant, de ce sunt obligat sa stau afara, la terasa, in ploaie si frig ? Doar nefumatorii sa aiba placerea de a consuma cu placere, in conditii decente ?

Orice cladire publica ar trebui sa aiba cate un spatiu de fumat, la fiecare nivel si la un numar de incaperi.

Autoritatile ar trebui sa se preocupe mai mult de WC-urile publice, care sunt problema majora a tuturor !

Raspunde
un fumator 28/10/2020 - 09:17

foarte adevarat ce spui, sunt de acord ca nefumatorii nu trebuie sa inspire fumul meu de tigara, insa nu cred ca fumatul ma face pe mine sa devin cetatean de speta a doua. localurile in care se fumeaza trebuie sa existe, la fel cum exista si localuri unde fumatul e interzis. daca eu pot sa respect nefumatorii intr-un local in care nu se fumeaza pot si ei sa ma respecte intr-un local in care fumatul e permis si sa-si asume faptul ca daca intra o sa inhaleze fum de tigara. e o chestie de respect reciproc.

Raspunde

Comenteaza