Lecția copiilor care ajută nemijlocit. Și-au golit pușculița pentru construirea unui centru de îngrijiri paliative pediatrice

by Oana Spiru

În județul Cluj se va construi un centru de îngrijiri paliative pediatrice, destinat copiilor aflați în stadii terminale care nu mai beneficiază de resurse terapeutice. Pentru viitorul centru destinat copiilor grav bolnavi s-au făcut zeci de donații, însă, de cea mai mare solidaritate au dat dovadă copiii. Aceștia și-au donat pușculița, vărsând cu nesaț de fapte bune tot ce aveau în ea, fără să numere înainte.

Primul eveniment de strângere de fonduri a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca, la inițiativa conducerii și cu participarea corpului didactic, a elevilor și a părinților. Acesta a fost urmat de un alt eveniment organizat cu ocazia mărțișorului de elevii și profesorii Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

„Mi-a rămas în minte un copil care a venit cu pușculița de acasă și nu a numărat banii din pușculiță, a vărsat-o cu totul acolo, cu o pofta extraordinară că poate să își dea toți banii pentru alți copii care nu sunt atât de fericiți ca el”, a declarat Bogdan Chiorean, manager al Centrului de Ingrijiri Paliative „Sf. Nectarie”.

Acesta va fi un spital care să-i facă pe cei mici să nu se mai uite la ceas în nopțile nedormite și să le însenineze zilele ca unor eroi uriași ce au toată viața înainte. Modul în care ne raportăm la copiii grav bolnavi, aflați în stadii terminale le poate crește calitatea vieții, indiferent dacă resursele terapeutice nu reușesc să le-o prelungească.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza