Isteria tratamentului cu ivermectină. Medic veterinar: “Dacă ar fi atât de eficientă și ar putea demonstra cineva că este un leac împotriva Covid-19, ar lua premiul Nobel în medicină”

by Cezar Leizeriuc

În ultimele zile substanța activă numită ivermectină a fost prezentată pe numeroase canale de informare drept un posibil leac-minune pentru infecția cu Covid-19. Informațiile s-au răspândit pe rețelele de socializare, au fost preluate de site-uri și televiziuni și toată lumea pare să aibă o părere despre noul tratament, care însă este folosit în prezent doar pentru animale și nu există studii solide privind eficiența sa în tratarea COVID-19. Medicul veterinar Sergiu Iancu a explicat pentru Servus, Cluj că ivermectina nu este indicată pentru consum uman, iar pentru animale se prescrie doar de către veterinar. 

“Este un medicament antiparazitar pentru câini, pisici, porci, oi, vite, inclusiv pentru cai. În momentul de față nu cred că este omologată o formulă farmaceutică în România pentru om. Ca atare nu putem recomanda oamenilor așa ceva. Am primit de la Colegiul Medicilor Veterinari o avertizare ca medicii veterinari să nu recomande, cu atât mai mult să prescrie, acest medicament pentru tratarea Covid-19 la om”, spune veterinarul.

Această ivermectină funcționează prin inhibarea acidului gama-amino-butiric (GABA),care produce paralizie la nivelul sistemului nervos al parazitului. Fie că este vorba despre paraziți interni, cum sunt viermii rotunzi gen limbrici, fie paraziții de la nivelul pielii, cum este râia. ”Probabil ca ivermectina funcționează la nivelul imunitar al omului, de aici legatura cu o posibilă eficiență împotriva Covid-19. Ar stimula imunitatea nespecifică a omului, asta înseamnă că ar crește oarecum cantitățile de anticorpi nespecifici. Acei anticorpi care luptă cu orice, de la viruși, bacterii și așa mai departe. Dar în acest moment nu este recomandat să consumăm nici măcar carnea acelor animale care au primit ivermectină timpă de 40 de zile din momentul tratamentului”, a explicat Sergiu Iancu.

Potrivit Ministerului Sănătății, în România este aprobat un singur medicament de uz uman care conține ivermectină, sub formă de cremă, administrat în acneea rozacee. Dar acesta se utilizează la recomandare medicului specialist.

“Medicii veterinari nu pot prescrie o rețetă pentru om nici măcar pentru cremă de dat pe piele. Oamenii care consumă medicamente pentru uz veterinar, o fac pe propria răspundere. În ultimele zile cred că am primit de la prieteni, cunoștințe și chiar pacienți cu animale, telefoane cu rugămintea de a le procura diverse produse care să conțină ivermectină cu scopul tratării de Covid-19. Pe fiecare i-am întrebat dacă ei se clasifică în clasa vreunui animal pentru care se recomandă această substanță. Lăsând gluma la o parte, dacă această ivermectină ar fi atât de eficientă și ar putea demonstra cineva științific toată povestea că este un leac împotriva Covid-19, ar lua premiul Nobel în medicină în acest moment! Asta este părerea mea, fără doar și poate. Este foarte ieftin, se produce cât și când vrei fără niciun fel de problemă și am scăpa toți de infecția asta ?”, subliniează medicul veterinar.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Vaccin 05/02/2021 - 15:06

De ce se baga domnu veterinar in seama? Se vede ca nu are habar de subiect. Este drept,nici eu nu ma declar expert in acest domeniu,insa chiar este un expert cu mult mai multa experienta in acest domeniu decat un biet veterinar.

Pierre Korry a tratat deja zeci de mii de persoane cu forme grave de covid cu ivermetcina. Daca omul care se ocupa de asa ceva de zeci de ani, si de cand a aparut covidul cauta solutii mai sigure decat vaccinarea in masa, daca acel om spune clar ca ivermetcina este buna,atunci ce se tot baga un veterinar in seama? Am inteles, la noi nu se gaseste asa cum este din afara,nici o problema,se poate comanda din alte tari unde se poate gasi in o forma buna pentru oameni si nu animale. In loc sa debiteze o groaza de insulte despre faptul ca vai de mine la noi ivermetcina este pentru animale,ar fi putut da alternative ca de unde se poate cumpara din alte tari ivermetcina care nu este pentru animale ci pentru om.

Va rog frumos nu mai tot dezinformati lumea, exista stiinta in spatele ivermetcinei. Ca la noi un veterinar sau un mare “expert” ajuns pe diferite pile si interese politice spune o prostie,acea prostie poate avea consecinte extrem de grave. Voi chiar credeti ca noi,adica restul din popor ne-am nascut ieri? Ca noi chiar avem incredere in un veterinar sau in ceva “expert” care spune niste prostii la stiri? Oameni buni,exista o comunitate stiintifica globala,voi sunteti total paraleli cu subiectul si mai ales cu acest covid. Ce ma intereseaza ce debiteaza cineva prin presa sau la televizor,cand stiu bine sistemul de la noi din tara,stiu bine cum ajungi pe diferite pozitii,ce se invata prin facultate si cat de mult stiu acei “experti” care ne spun diferite tampenii.

Cat despre ivermetcina, Pierre Kory a declarat in fata senatului ca functioneaza. Nu,nu este un miracol,nu vei reveni instant,dar este un tratament ce a functionat la zeci de mii de oameni doar din state,si tot mai multe tari au adoptat ivermetcina. De fapt in India tratamentul normal pentru covid consta in Zinc+doxicilina+ivermetcina. Dar nah, nu da bine la propaganda,nu da bine cand esti spalat neted cu buretele pe minte orice altceva decat vaccinul,poa sa vina Isus din ceruri sa iti dea dovezi,ca si alea vor fi conspiratii pentru unul care este spalat la minte.

Raspunde

Comenteaza