Ipoteza care dă peste cap totul: „Testele pot să fie fentate”. Evenimentele de la CFR Cluj, puse in altă lumină

by admin

Medicul Virgil Musta, de la Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”- Timişoara, a expus o ipoteză cel puţin interesantă la Fotbal Look de la Look Plus, cu privire la situaţia de la CFR Cluj, unde jucătorii şi oamenii din club depistaţi cu COVID-19 iniţial, au fost la câteva zile distanţă testaţi ca fiind sănătoşi. E de părere că s-a făcut o eroare în ceea ce priveşte această situaţia, dar a precizat că testărilor pot fi şi ”fentate”.

”Există riscul ca testele să iasă pozitive la prima testare, iar la a doua testare să iasă negative, pentru că ele pot să fie fentate. Nu pot să spun public cum exact, dar boala apare în câteva zile de la infectare. Există însă posibilitatea ca după un anumit timp să nu mai apară în faringe. Diagnosticul se face din laringe, din plămâni şi din altele. Depinde de situaţie, dar pentru un test simplu se ia din gât, din faringe. Testele pot avea o eroare de 70%. Poate că a fost calibrat greşit echipamentul în cazul de faţă. S-a întâmplat şi la noi la spital să fie erori, dar la testul doi au ieşit analizele bune, aşa cum era pacientul cu adevărat.

Poate că a fost o greşeală de laborator, pentru că există şansa asta. Jucătorii care au fost internaţi pot să iasă din spitale, dacă au ieşit testele negative”, a declarat doctorul Virgil Musta la Fotbal Look.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza