Un nou val de restricții în calea antreprenorilor clujeni: Patron: „Încă un picior unei industrii care este deja la marginea prăpastiei”

by Oana Spiru

Închiderea magazinelor și a teraselor după ora 18.00 și carantina de noapte de la ora 20.00, față de 22.00, cum este acum, este aspru criticată de români. Cetățenii sunt de părere că această măsura încurajează aglomerația, oamenii se vor călca în picioare între 17-18, iar distanțatea de 2 metri va fi imposibil de respectat.

„Scurtarea programului magazinelor alimentare va crește aglomerația pentru ca același număr de oameni se înghesuie într-un interval mai mic. Vor fi cozi imense, fără distanțare. Având în vedere că majoritatea avem program până la ora 17, între 17-18 când se iese de la muncă o sa fie o nebunie totală. În felul acesta nu eliminăm aglomerațiile ci le formăm”, spune un clujean.

Patronii restaurantelor sunt fără cuvinte. Marcel Suciu, proprietarul Marty Restaurants, spune că o industrie HoReCa care funcționează 30% și respectă toți parametrii nu este un focar de infecție.

„Este greu, de regretat! Măsurile sunt triste. Eu nu consider că „lockdown-ul” acesta cu măsuri foarte restrictive îsi atinge scopurile și intența. Nu consider că funcționează. Nu cred ca o industrie HoReCa care funcționează 30% și respectă toți parametrii este un focar de infecție. Nu este nici un studiu dovedit, chiar din contră. Din punctul meu de vedere dai încă un picior unei industrii care este deja la marginea prăpastiei”, declară pentru Servus Cluj, Marcel Suciu, proprietarul Marty Restaurants.

Totodată, Radu Ilea, proprietarul restaurantului Maimuţa Plângătoare, spune că această industrie a fost lovită din nou chiar în momentul în care putea să salveze ceva, având în vedere că vine vremea bună și oamenii vor să iasă la terase.

„Ne-au terminat cu totul. Parcă e intenționat tot ceea ce fac. Ne-au lovit când ne era lumea mai dragă, acum când începe să se încălzească și vremea și ar veni și clienții la terasă. Rezervărlle sunt în mare parte între 17-21. Nu știm ce se va întâmpla, dacă cumva nu se vor gândi să ne lase cu program până la 22 nu știu dacă 2 luni de zile o să mai reziste multă lume”, ne-a spus domnul Ilea.

În același timp, clujenii au făcut un eveniment pentru redeschiderea sălilor de sport. La acest eveniment care va avea loc duminică, în Piața Unirii, unde s-au înscris până în acest moment pete 350 de persoane care cer pentru redeschiderea sălilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza