Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) împlinește 95 de ani de existență și remarcabilă activitate

by Bianca Baraboi

Momentul va fi marcat, în perioada 14-18 iunie, de o serie de evenimente științifice dedicate Oncologiei, sub genericul „Zilele Institutului Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță”.

Gala de deschidere vineri, 14 iunie, ora 16 – Casino Cluj Napoca, Parcul Central

Și-au anunțat prezența personalități semnificative din România, Germania, Suedia, SUA și Norvegia, care vor expune noutăți din varii domenii ale acestei specialități medicale.

Workshop-urile se vor desfășura în trei săli ale IOCN, fiecare având moderatori proprii, în limbile română și engleză.

Sunt programate 22 de sesiuni, care acoperă întreaga arie de preocupări, de la cercetare la paliație, inclusiv ale rezidenților și personalului mediu.

Cu această ocazie vor avea loc Forumul Național de Gineco-Oncologie, ediția a VII-a, moderat de prof.univ.dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, Conferința Societății Române de Chirurgie a Sânului și Oncologie, ediția a IX-a, precum și o reuniune de etapă a Centrului Național de Competență în Domeniul Cancerului. 

Prof. Dr. Patriciu Achimaș-CadariuCoordonator științific : Sărbătorim împreună anii de activitate ai Institutului nostru, momente în care recunoaștem și celebrăm angajamentul fiecărui cadru medical sau administrativ față de performanță și inovație în îngrijirea pacienților. În această perioadă, ne-am îmbunătățit continuu practicile medicale, am adoptat tehnologii de vârf și am promovat cercetarea și inovarea în tratamentele oncologice. Suntem mândri să fim la vârful progresului medical, dar recunoaștem că acest lucru vine cu responsabilitatea continuă de a ne menține la cel mai înalt standard și de a ne asigura că fiecare pacient primește cea mai bună îngrijire posibilă. Performanțele noastre medicale sunt reflectate în fiecare zâmbet al unui pacient vindecat, în fiecare semn de speranță restabilită și în fiecare etapă câștigată în lupta împotriva cancerului. Acestea nu sunt doar cifre și statistici, ci povești de curaj, determinare și perseverență care demonstrează angajamentul nostru față de misiunea noastră.

În fiecare zi suntem inspirați de curajul și reziliența pacienților noștri și suntem hotărâți să continuăm să le oferim speranță și angajamentul nostru în a căuta mereu modalități noi și mai eficiente de a trata și învinge cancerul.

La multi ani Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și tuturor celor implicați în a continua cei 95 de ani de excelență în oncologie!

Pentru pacienții oncologici, foști sau actuali, Asociația „Redescoperă Fericirea”, care le este dedicată, organizează între 13-16 iunie o serie de ateliere, în care doritorii pot practica Zumba și Pilates, pot învăța dansuri grecești, crearea de costume populare sau diferite genuri de pictură și află care sunt beneficiile produselor apicole pentru problemele lor specifice.

14 iunie este ziua internațională a donatorului de sânge, un gest mic și sănătos pentru donator, dar egal cu viața pentru cel care primește sângele. De aceea, IOCN are un parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca.

Organizatorii TIFF contribuie și ei la stimularea atenției publice acordată bolii canceroase printr-un moment dedicat chiar in deschiderea festivalului, in 14 iunie.

Sports Festival contribuie prin momente dedicate care se incheie duminica la 17,30 printr-o conferinta.

Evenimentul este extrem de important pentru profesioniști, cărora le permite un acces eficient la ultimele noutăți, iar taxele de participare sunt modice.

Programul manifestărilor poate fi accesat prin link-ul https://iocndays.medevents.ro/.

Nevoile de perfecționare ale specialiștilor și curiozitățile jurnaliștilor vor fi satisfăcute cu certitudine la Zilele IOCN.

Șef Lucr. Dr. Ioan Cătălin Vlad, Manager IOCN: În aceste zile marcăm un moment deosebit în istoria noastră medicală – aniversarea a 95 de ani de la înființarea spitalului nostru. Este o ocazie deosebită pentru a reflecta asupra realizărilor noastre, a progresului pe care l-am înregistrat și a impactului pe care l-am avut în comunitatea noastră. Aș dori să transmit sincere mulțumiri întregii echipe pentru devotamentul, angajamentul și profesionalismul demonstrat de-a lungul anilor. Sunteți adevărații piloni ai acestei instituții și fără contribuția dumneavoastră, nu am fi putut să atingem această marcă remarcabilă. De-a lungul decadelor, spitalul nostru a fost martor la nenumărate momente de bucurie, tristețe, dar mai presus de toate, de speranță și vindecare. Fiecare dintre voi, de la medici și asistente la personalul administrativ și de întreținere, ați contribuit la menținerea standardelor ridicate de îngrijire medicală și la crearea unui mediu sigur și confortabil pentru pacienții noștri. În anii ce urmează, ne așteaptă noi provocări și oportunități, iar cu sprijinul vostru și cu spiritul nostru colectiv de echipă, sunt convins că vom continua să fim o forță pozitivă în domeniul medical și în comunitatea noastră. Încă o dată, vă mulțumesc tuturor pentru contribuția voastră la succesul nostru comun. Sărbătorim împreună această aniversare remarcabilă și să ne continuăm munca cu același zel și devotament în viitor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza