Îndemn la calm de la ministrul Agriculturii: „Sunt stocuri suficiente de apa si alimente”

by admin

Ministrul interimar al Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, îi asigură pe români că există suficiente alimente și apă pentru toată lumea.

Ministrul Agriculturii a lansat pe pagina sa de Facebook un apel public prin care le comunică tuturor românilor că nu trebuie să își facă griji referitoare la proviziile de alimente.

”Doresc să fac un apel la cald către toți cetățenii și să îi asigur că nu sunt probleme și că sunt stocuri de alimente și de apă suficiente pentru a satisface nevoile populației. Referitor la aceste stocuri de alimente din țara noastră, ele se află la operatorii economici și pe platformele logistice ale marilor retaileri. Capacitatea de producție a acestor operatori din industria alimentară este mult mai mare decât cererea de produse alimentare din momentul de față. Majoritatea acestor operatori au un stoc de rulaj, iar în funcție de comenzile zilnice, operatorii își măresc producția și stocurile”, a precizat Oros.

Declarațiile ministrului vin ca răspuns în urma imaginilor cu rafturile golite ale magazinelor devenite deja virale. Oamenii s-au alarmat și au început să-și facă achiziționeze o cantitate mare de alimente, temându-se de o eventuală epidemie de COVID-19 care ar putea bloca aprovizionarea produselor în magazine.

„Este important de subliniat că în cazul unei situații de urgență există și alte instituții implicate, în mod deosebit Ministerul de Interne prin Administrația Națională pentru Rezervele Statului și Probleme Speciale care are stocuri în caz de urgență, inclusiv stocuri alimentare”, explică ministrul.

El a mai adăugat că există și alti operatori economici în industria alimentară, vegetală, cât și animală: „De asemenea, de siguranța alimentară răspunde ANSVSA care are în baza de date operatorii economici din industria alimentară, atât din domeniul vegetal, cât și pe cei din domeniul animal. Sunt și alte entități implicate, cum ar fi Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei și instituțiile prefectului, cu care suntem în contact permanent”.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

vasi 27/02/2020 - 16:19

Acu e bine de mărit preţurile la alimente – 100% şi chiar mai mult, ca să se sature toţi PNL-iştii cu foamea-n gât!

Raspunde

Comenteaza