Începe lupta în PNL Cluj pentru un loc în Parlament!

by admin

Parlamentarele sunt o miză uriașă pentru foarte mulți liberali clujeni. Câștigători în locale cu peste 46 la sută în județ, reprezentanții PNL speră la cât mai multe mandate de deputați și senatori la alegerile din decembrie. Numai că se anunță aglomerare mare pentru un loc eligibil la Camera Deputaților.

Potrivit unor lideri liberali clujeni care au ținut să își păstreze anonimatul, PNL speră să obțină la Cluj cel puțin patru mandate de deputat din cele 10. Cel mai sigur să-și păstreze în acest moment mandatul este ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Vicepreședinte național al partidului, Oros mizează de pe acum pe mandatul trei de deputat. De aici în josul listei, începe competiția internă.   

Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin, solicită un loc eligibil pe lista pentru Parlament. Ales pentru a patra oară consecutiv ca edil, sursele noastre îl indică pe Moroșan ca unul din vechii membri PD care consideră că este îndreptățit să primească o astfel de șansă politică ”pentru că mai toți vechii săi colegi de partid au ajuns fie în Parlamentul național fie în cel european fie în guvern”.

Locul trei ar fi fost negociat de primarul Cristian Matei pentru deputatul Cristina Burci în momentul celebrului transfer de la PSD. La fel ar sta lucrurile și în Dej, unde se spune că primarul Costan Morar insistă pentru un loc pe listă pentru fiul său. Și asta parte a înțelegerii când edilul a trecut cu arme și bagaje la liberali. Iar lista continuă. Pentru că actualii deputați Florin Stamatian și Sorin Moldovan sau fostul primar interimar din Cluj-Napoca, Radu Moisin, sunt printre pretendenții pentru un loc în Camera Deputaților.

Numele prefectului Mircea Abrudean a fost avansat în anumite cercuri pentru o eventuală candidatură la parlamentare. Pe de altă parte, nu ar fi nicio surpriză dacă vreun apropiat al premierului Ludovic Orban ar putea să apară pe lista de candidați.

La Senat, liberalii din Cluj speră să obțină două mandate din patru. ”Prima poziție îi revine lui Marius Nicoară, în acest moment chiar nu îl contracandidează nimeni din interior”, ne-a declarat un apropiat al liberalilor clujeni. ”Pentru al doilea loc pe listă este posibil să avem unul din numele avansate pentru deputați”, a mai precizat sursa noastră.

Foto: clujazi.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

varianta doi 08/10/2020 - 07:16

În lupta din PNL Cluj pentru Parlament, va câștiga evident PD-L plus aria securității intereselor grupului pus la masa credală Boghiș ?

Raspunde

Comenteaza