Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani

by Oana Spiru

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că începe imunizarea cu vaccinul Spikevax, produs de Moderna, a adolescenţilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Aceştia pot fi programaţi pe platformă începând de duminică, prin conturile părinţilor. Adolescenţii vor primi două doze de vaccin, la un interval de 28 de zile, informează News.ro.

„Duminică, 1 august a.c., platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna”, a transmis, vineri, CNCAV. 

Totodată, sursa citată a precizat că această campanie de imunizare în rândul adolescenţilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, în 23 iulie, acordarea extinderii indicaţiei vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani. 

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile. Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali.

De asemenea, din 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel naţional. Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens.

Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza