Incendiu puternic în Thassos, insula grecească preferată de români

by Oana Spiru

Un incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în stațiunea Skala Potamia, una dintre cele mai cunoscute stațiuni din insula Thassos. Presa elenă scrie că flăcările au scăpat de sub control, iar zonele Koinira și Limenaria au fost evacuate.

Conform libertatea.ro, incendiul a izbucnit imediat după lăsarea serii, ceea ce a făcut aproape imposibilă intervenția pompierilor cu avioane de stins flăcările, scrie site-ul Protothema. E și motivul pentru care incendiul s-a extins rapid.

La primele ore ale dimineții, Protecția Civilă a trimis însă un mesaj de la 112 pentru a evacua oamenii din Koinira și Limenaria. Un român a postat pe grupul Forum Thassos mesajul transmis de autorități.

Potrivit Departamentului de Pompieri, doi voluntari au fost răniți, în timpul nopții, în timpul intervenției.
Acum, potrivit presei elene, peste 102 pompieri, cu 33 de autovehicule, intervin pentru stingerea flăcărilor. Totodată, au fost mobilizate 6 avioane și 6 elicoptere.

Pe grupul Forum Thassos, românii relatează că în unele zone nu se simte fumul, în timp ce se vede intervenția pompierilor în zonă.

„Vedem 4 avioane și un elicopter de pe Golden Beach. 7:50 doar fum, 8:18 se văd flăcări moderate. Elicopterul se alimentează cu apa în aproximativ 6-7 minute, se mișcă foarte repede! Două dintre avioane au aterizat pe apă mai devreme. Pe plaja Golden, fumul nu se simte, iar totul se desfășoară natural aici”, a scris o româncă pe grupul de Facebook.

foto: G4media.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza