Încă un aparat de diagnosticare a COVID 19 a ajuns la Spitalul Județean. A fost transferat de la USAMV

by admin

Un echipament de tip RT-PCR (Touch Real-Time PCR Detection System PCR) din dotarea laboratoarelor USAMV Cluj-Napoca a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca. Acesta va ajuta la prelucrarea rapidă a testelor prelevate de la persoane suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, doi specialiști au fost delegați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca în această perioadă.

”La cererea Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca, două cadre cu experiență în biologia moleculară, în diagnosticul bazat pe identificarea materialului genetic specific agenților infecțioși, au acceptat și au fost delegate de
la universitatea noastră să lucreze zilnic în laboratorul de diagnostic COVID-19 al spitalului. Este vorba despre Asist. univ. dr. Ioana Buzura-Matei și Cercetător științific Dr. Angela Ionică. Comunitatea universitară este mândră de gestul colegelor și le mulțumește pentru efort și pentru spiritul de solidaritate. Dintre cele trei aparate RT-PCR puse la dispoziția sistemului de sănătate de către universitate, aparate care pot fi folosite pentru diagnostic, un aparat a fost deja transferat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, aparatul fiind compatibil cu kit-urile folosite de laborator. Celelalte aparate disponibile în universitate vor fi transferate laboratoarelor de diagnostic COVID-19, pe baza cererii acestora”, este mesajul transmis de rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi.

Alte două aparate de tip RT-PCR sunt la dispoziție pentru laboratoare de diagnostic SARS-CoV-2.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza