Inca o luna de vacanta pentru elevi. Cum s-a modificat structura anului scolar

by Cristina Mihaila

Ministrul Educației a anunțat modificarea structurii anului școlar în curs, în învățământul preuniversitar. Astfel, in loc de o saptamana de Pastele catolic si una de cel ortodox, vacanța de primăvară va fi prelungită cu 3 săptămâni, între 2 aprilie și 4 mai.

Astfel, luna aprilie, cea mai critică din punct de vedere  epidemiologic va beneficia de scăderea mobilității elevilor, a spus ministrul Sorin Cimpeanu in cadrul unei conferinte de presa.

Principalele declaratii:

  • Am semnat și transmis spre semnare ordinul de ministru comun prin care se va înlocui sintagma referitoare la 6 la mie cu sintagma “intrare in carantina”. Acest lucru se află și în analiza CNSU unde sunt sigur că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a avea pierderi educaționale cât mai mici cu putință. Școlile trebuie să funcționeze atâta timp cât alte locații sunt deschise”
  • Simulările se organizează, astăzi am avut o prezență de aproape 109 mii, aproape 75% azi, ieri de aproape 80%. Ele se vor organiza în toate localitățile, cu excepția celor aflate în carantină
  • Propunem o vacanță care să înceapă pe 2 aprilie până la 4 mai care să cuprindă sărbătorile pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță prelungită cu 3 săptămâni, 2 aprilie – 4 mai. Luna aprilie va beneficia de o scădere a mobilității
  • În vacanță nu sunt cursuri online, vacanța este vacanță.
  • Suntem nevoiți să decalăm examenul pentru evaluarea națională, acesta va avea loc în perioada 5 iulie – 8 iulie
  • Admiterea în liceu se face după data de 8 iulie

Te-ar putea interesa si

Comenteaza