Încă 4 containere pentru triajul pacienților COVID au fost montate la spitalele din Cluj

by Cristina Mihaila

Patru noi containere de triaj epidemiologic au fost aduse la Cluj pentru a veni în spirjinul unităților medicale COVID sau suport COVID. Două dintre containere au fost montate la UPU Pediatrie, secție hibrid care tratează și cazuri COVID.

”În județul Cluj au ajuns în total 20 de containere, astăzi s-au montat două la UPU Pediatrie, încă unul la Huedin și unul la spitalul CFR. În general aceste containere sunt necesare pentru spitalele Covid sau parțial Covid, ajută foarte mult la triajul epidemiologic, ca zonă tampon sau chiar pentru consultarea și internarea pe durate scurte a pacienților. Ele sunt încălzite, pentru că am văzut că sunt probleme cu frigul, pacienții nu vor aștepta în frig. Containerele vor rămâne în proprietatea ISU Cluj pentru a fi utilizate oricând, la nevoie, după ce trecem peste această perioadă dificilă”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Județul Cluj are astfel cel mai mare număr de containere de la Rezervele de Stat.

”Administrația Națională a Rezevelor de Stat are obligația de a interveni în anumite situații de urgență conform legii. La solicitarea d-lui prefect și a Comitetului pentru Situații de Urgență am răspuns pozitiv, la Cluj au fost aduse până acum 20 de astfel de containere. Ele nu au fost create special pentru Covid, ci pentru alte tipuri de intervenții de urgență precum inundații sau alunecări de teren, dar au fost cumva adaptate. Au o capacitate de 4 paturi, o masă și un sistem de încălzire pentru a fi potrivite pentru triaj, sunt mai bune decât corturile, unde condițiile știm că nu sunt tocmai bune”, a explicat președintele și directorul general al ANRSPS, Gheorghe Alecsei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza