Iarna refuză să plece! Cod galben de ploi și ninsori la Cluj

by Oana Spiru

ANM a emis marți dimineață un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente pentru 13 județe, dar și un cod galben de precipitații, ploi și ninsori, în aproape toată țara. La nivelul judetului Cluj se anunță vreme rea, cu vânt, ploi și ninsoare.

Codul galben este valabil în intervalul 16 martie, ora 10:00 – 18 martie, ora 06:00, când vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor din țară, fiind anunțate mai ales ploi, treptat în Transilvania și local în Maramureș. Totodată, în toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 16 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 23:00 și vizează intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza