Horile de altădată, aduse în scenă de îndrăgiții cântăreți clujeni

by Oana Spiru

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) organizează spectacolul folcloric, intitulat „Horile de altădată”. Evenimentul face parte din suita de manifestări derulate de postul teritorial Radio România Cluj al Societăţii Române de Radiodifuziune, care împlinește, pe 15 martie, 70 ani de la primul semnal în eter.

În cadrul spectacolului, care va avea loc luni, 4 martie 2024, începând cu ora 18.00, la Sala Radio, str. Donath nr. 160, vor evolua mai mulți cântăreți clujeni. Este vorba despre: Maria Marcu, Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Florian Roșan, Claudiu Ciotleuș și Melisa Cuc, acompaniați de Ochestra profesionistă „Cununa Transilvana”, conducerea muzicală Tudor Căucean.

Momente deosebite de jocuri populare din zona Clujului vor fi aduse de Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba”.

Spectacolul folcloric „Horile de altădată” vizează, printre altele, omagierea interpretei clujence Maria Marcu, prima cântăreață care a făcut înregistrări la Radio Cluj, potrivit mărturisirilor artistei, și care aparține „Generației de Aur” a interpreților de cântec popular românesc. Totodată, se înscrie în efortul continuu al instituției clujene de cultură de a păstra și promova bogăția culturală a zonei, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de cântecele, tradițiile și obiceiurile autentice.

Prezintă: Alin Pop

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Modern şi dinamic, Radio Cluj îşi îndeplineşte zi de zi misiunea de post public şi, în ultimii ani, a reuşit să se apropie tot mai mult de publicul tânăr. Astfel, un reper pe piaţa media din nord-estul şi centrul ţării, furnizând publicului informaţii diverse, muzică de calitate de toate genurile şi emisiuni care acoperă aspectele vieţii de zi cu zi ale ascultătorilor din cele 8 judeţe, care recepţionează semnalul – Alba, Sibiu, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj şi Bihor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza