Guvernul a aprobat astăzi Proiectul pentru Centura Metropolitană!

by Christian Suciu

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat pe pagina oficială faptul că guvernul a aprobat Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului ce se estimează că va costa nu mai puțin de 1.409.270.111 euro. Centura Clujului se va întinde pe o distanță de 42 de kilometri și va cuprinde 32 de drumuri de legătură, 26 km de bretele și noduri și 35 km de piste de biciclete.

”Lucrarea se va executa în 2 etape. Prima etapă a centurii metropolitane pornește cu lucrările din zona viitorului Spital Regional de Urgență Florești (zona Muzeului Apei) și merge până la conectarea cu centura Vâlcele-Apahida. Valoarea lucrărilor din prima etapă este de 998.547.901 euro.

În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Florești și de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpenești. Valoarea lucrărilor pentru acest tronson: 410.722.210 euro. Mulțumesc Guvernului României, Ministerului Transporturilor, tuturor avizatorilor acestui proiect, proiectanților și colegilor din Primărie pentru implicarea și susținerea acestui proiect major de infrastuctură pentru Cluj-Napoca.” a declarat Primarul Emil Boc în urma aprobării proiectului.

Faza următoare a proiectului cuprinde exproprierile și lansarea licitației de proiectare și execuție în vederea implementării.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza