Grup de sprijin pentru Ucraina, format la Cluj. Peste 20 de organizatii inmplicate

by Cristina Mihaila

Un grup de sprijin pentru Ucraina a fost constituit în parteneriat cu societatea civilă clujeană, a anuntat primarul Emil Boc.

“In urma întâlnirii online de azi cu reprezentanți ai societății civile clujene – 20 de asociații și lista rămâne deschisă – am constituit Grupul de sprijin pentru Ucraina și o platformă de comunicare. (…)

Am subliniat faptul că, din nefericire, ne aflăm doar la începutul acestei crize și ne așteaptă un „maraton” de gestionat împreună. Trebuie să menținem entuziasmul tuturor în a se implica și susține acest demers umanitar.

Am precizat faptul că până în acest moment primăria nu a fost solicitată să intervină direct în gestionarea refugiaților ucraineni, intervențiile limitându-se la județele de graniță cu Ucraina.

Am comunicat faptul că avem locuri de cazare și masă asigurate în parteneriat cu Ministerul de Interne , Prefectura și Inspectoratul Județean pentru situații de urgență în hoteluri, pensiuni, tabere școlare și infrastructură sportivă, în funcție de solicitări instituționale.

În parteneriat cu societatea civilă am centralizat potențialul suport în materie de locuri de cazare, hrană, îmbrăcăminte, saltele, saci de dormit, medicamente, asistentă psihologică, servicii de traducere din limba ucraineană și consiliere juridică în materie de angajare și locuri de muncă. În funcție de solicitări, aceste disponibilități vor fi activate.
De asemenea, am recomandat continuarea parteneriatelor cu Guvernul României, Prefectura Cluj și Inspectoratul pentru situații de urgență pentru forme de sprijin în afara municipiului Cluj-Napoca.

Cetățenii municipiului nostru care doresc sa sprijine în orice fel refugiații din Ucraina o pot face fie prin intermediul structurilor organizate și consacrate ale societății civile – inclusiv susținere financiară din partea mediului de afaceri – fie adresându-se direct Primăriei Municipiul Cluj-Napoca.

Felicit și mulțumesc încă o dată mediului asociativ clujean pentru implicare și sprijin, un model național și european de civism și profesionalism.

Lista deschisă a Grupului de sprijin pentru Ucraina:

 1. Un Singur Cluj
 2. Terapia Cluj-Napoca
 3. Beard Brothers
 4. CERT Transilvania
 5. PATRIR Cluj
 6. Jurnal de Bine – Voluntar
 7. Asociația Hotelierilor Clujeni
 8. Grand Hotel Napoca
 9. Federația Tinerilor din Cluj
 10. Clujul Civic
 11. Cluj International Committee
 12. Rotary SAMVS
 13. European Youth Cancer
 14. Little People
 15. Vă ajutăm din Cluj
 16. Clusterul Agro Transilvania
 17. International Migration Office
 18. Carmangeria Moldovan
 19. Prison Fellowship
 20. Lado Cluj
 21. Organizația Patronală Horeca Cluj
 22. Asociația O masă caldă
 23. ADIZMC
 24. Sos Bambini
 25. Asociația Ruscovan

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Roth 04/03/2022 - 12:13

Ce bine ca exista acest grup de actiune. Ar fi bine sa stim si ce activitati se organizeaza, ca poate am putea contribu, sau am putea mobiliza studenti. Vad ca universitatile nu sunt implicate, desi studentii de la medicina, psihologie, socioogie si asistenta sociala, filologie si multi altii, ar putea sa se implice. Sunt multi in Cluj, cred ca unii ar voluntaria

Raspunde

Comenteaza