Ghidul alegătorului: Regulile speciale de protecţie sanitară la alegerile locale

by Oana Spiru

273.717 de persoane pot vota în municipiul Cluj-Napoca, duminică, 27 septembrie, iar numărul clujenilor cu drept la vot este de 612.520 pe județ. Numărul de buletine de vot este de 680.634 de bucăți. Numărul de cetățenii cu drept de vot este de 612.520. De asemenea, 19.073.000 lei au fost alocași pentru alegerile de la Cluj.

Regulile votului în vreme de pandemie:

Alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea şi la ieşirea din secţia de vot, iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei.

Purtarea măștii de protecție corect este obligatorie pentru toți cetățenii prezenți. Alegătorul îşi va îndepărta masca de protecţie de pe faţă doar pentru a fi identificat de membrii secţiei de votare, păstrând o o distanţă de minimum 1,5 m faţă de operatorul de calculator şi de membrii biroului electoral al secţiei de votare.

Va trebui asigurată distanţarea fizică de minimum un metru între participanţii la procesul electoral, dar şi dezinfectarea periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral. În secţiile de votare vor fi amplasate şi soluţii dezinfectante, pe bază de alcool, precum şi recipiente unde se vor arunca măştile şi mănuşile folosite.

La intrarea în sediul secţiei de votare, alegătorilor li se va măsura temperatura, iar preşedintele secţiei se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15.

Alegătorii își vor aplica singuri ștampila „VOTAT”.

În ceea ce priveşte urna mobilă, aceasta se va deplasa în primă fază la adresele solicitanţilor din alte cauze decât COVID-19, la unităţile sanitare non-COVID, la unităţile medico-sociale, azile de batrâni, penitenciare şi centre de reţinere şi arestare preventivă. Ulterior, echipa care transportă urna specială se va deplasa la unităţile sanitare COVID-19 şi la adresele persoanelor izolate şi carantinate.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

UNDE votez? Află la ce secție ești arondat 27/09/2020 - 10:55

[…] Ce reguli trebuie să respectați atunci când vă prezentați la urne, vedeți AICI. […]

Raspunde

Comenteaza