Geamul cu poezie – o intrare transformată, într-un bloc din Cluj-Napoca!

by Bianca Baraboi

După biblioteca din scara blocului, idee apărută în pandemie, scriitorul Gabriel Bota (și inițiatorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania), aduce bucurie în continuare pentru vecinii săi. Geamul cu poezie, este noul proiect, prin care îi îmbogățește pe cei care intră zilnic în scară. Spunem nou însă se întâmplă de câteva luni bune.

Ideea a pornit în urmă cu câteva luni, prin toamna trecută, de la faptul că iubesc foarte mult poezia și știu că poezia poate face viața mai frumoasă oricui. Trebuie doar să ajungă într-un mod sau altul să fie citită. De obicei scriu poezie din autorii români contemporani, dar aleg în funcție de stare, timp, zile. O schimb destul de des, o dată la o câteva zile, o săptămână, ne-a povestit Gabi.

De când geamul de la ușa intrării în bloc, s-a transformat într-o pagină de carte, vecinii și nu numai, sunt foarte încântați. Ba chiar, unii au preluat ideea și au dus-o la ei acasă.

Vecinii sunt foarte încântați, și nu doar vecinii de bloc. E un întreg pelerinaj prin fața aleii, vin vecini din tot cartierul și citesc ce scrie pe geamul de la intrare. E foarte fain să-i asculți cum comentează versurile, caută autorii pe internet (poate și cărțile lor) sau chiar zâmbesc, le cotesc copiilor lor. Ahhh, și zilele trecute, am primit poze de la alți vecini a căror fetiță din clasa a 2-a, a scris poezioare pe geamul camerei sale. E minunat să vezi cum un lucru atât de simplu a schimbat viața unei comunități!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza