GALERIE FOTO | Elevii unui liceu din Cluj-Napoca au realizat o expoziție pentru cinstirea memoriei sculptorului Constantin Brâncuși

by Oana Spiru

Elevii unui liceu din Cluj-Napoca au organizat o expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Expoziția se numește „Piatră. Hârtie. Foarfecă și poate fi vizitată în perioada 17 februarie – 7 martie 2021. Totodată, sculptorul Dan Istrate a acceptat să expună câteva lucrări omagiu, consfințind exponatele realizate de către elevi.

De câțiva ani, în luna februarie, elevii Liceului Teoretic „Elf” îl sărbătoresc, prin proiecte mai mari sau mai mici, pe Constantin Brâncuși.

„Anul acesta îl celebrăm jucându-ne „Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși” timp de o săptămână, 15-19 februarie 2021. Un joc serios, un joc „pe bune”, cu reguli și provocări, în spiritul avangardei. Elevii jucători își vor asuma pe rând, ca la un veritabil carnaval, diferite măști. Vor deveni curioși, reactivi, creativi, jucăuși, determinați să împlinească provocări incitante: Vânătoarea de sculpturi, Alfabetul secret, Mămăliga răsturnată, Coloana sprijinitului, Geocaching și happening-ul Ceci n’est pas un Brancusi, o paradă a modei care expune haine și accesorii oglindind vibrația operei brâncușiene, create de liceenii, de artiștii „elfi” și de invitații lor”, transmite Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

foto: Muzeul de Arta Cluj-Napoca/Liceul Elf Cluj-Napoca

Te-ar putea interesa si

Comenteaza