GALERIE FOTO | Cristian, clujeanul care a surprins în imagini dezastrul de la Cernobîl

by Oana Spiru

Cristian este fotograf de perfomanță și a decis să meargă în 2017 în zona contaminată din Cernobîl. Fascinat de ce a găsit acolo, s-a întors și în 2018 pentru a descoperi cât mai multe lucruri rămase în urma dezastrului care a evacuat sute de mii de oameni.

„Odată ajunși acolo totul ni s-a părut la superlativ. Știam ce ne asteaptă, dar nimic din ce am văzut nu se compară cu ce am găsit. Totul era abandonat, în stare avansată de degradare, a fost un loc trist, dar fotogenic”, a declarat pentru Servus Cluj, Cristian Lipovan.

Ca și protecție, a avut doar o mască medicinală ca să nu inhaleze praful contaminat. Cu toate acestea, sănătatea lui Cristian nu a fost afectată, acesta nu are probleme de sănătate care să fie stimulate de șederea în zona contaminată din Cernobîl.

„Au explorat foarte multe clădiri, case țărănești, apartamente, dar cel mai mult m-a impresionat o grădiniță în care am găsit dulapioarele copiilor, cu hăinuțe, jucării împrăștiate, măști de gaze pentru copii”, a mai spus Cristian.

Amintim, în urmă cu 37 de ani, pe 26 aprilie 1986, reactorul 4 al centralei nucleare Cernobîl din Ucraina a explodat, după șir de erori umane, provocând cel mai grav incident din istoria nucleară civilă.

Sursa foto: Instagram: cristianlipovan

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza