FOTO&VIDEO. Emil Boc a “testat” CANOEA pe lacul din Gheorgheni: “Canoea a pierdut ieri un campion, dar a câștigat un zeu” / “Lăsați cluburile, faceți sport!”

by admin

Prezent la ediția specială ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” din cadrul programului Caiac Smile, în memoriam canoistului Ivan Patzaichin, Emil Boc a făcut o tură cu canoea pe lacul Gheorgheni, alături de inițiatorul proiectului, Ionuț Stancovici.

Pe principiul „nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat” zeci de tineri cu condiții sociale, deficiențe de vedere sau dizabilități locomotorii sunt introduși de instructorii profesioniști ai Asociației Caiac Smile în tainele caiacului și altor sporturi.

“Din două motive sunt astăzi aici. Pentru a aduce pe această cale un omagiu marele campion, Ivan Patzaichin. Canoea a pierdut ieri un campion, dar a câștigat un zeu. El cred că va veghea pentru totdeauna din ceruri canoia pentru a se menține flacăra vie pentru acest sport. În al doilea rând sunt aici pentru această inițiativă extraordinară pentru a facilita tuturor clujenilor șansa de a face un sport, un canoe. Mă bucur de această acțiune că putem fi parteneri.

Nu-i niciodată prea târziu să pun mâna pe o pagaie și să îmi amintesc de povestea din copilărie. De atunci, pentru mine, Ivan Patzaichin era o legendă”, a explicat primarul Emil Boc.

Întrebat de reporteri dacă vor avea parte clujenii mereu de sporturi pe lacul din Gheorgheni, edilul a precizat: “Eu sunt pregătit să susțin din punct de vedere al infrastructurii. Oamenii aceștia au expertiza… Why not?”.

Primarul a transmis un mesaj și către tinerii clujeni: “Lăsați cluburile. Mergeți pe munte, faceți sport! Sau veniți pe lacul de ambarcațiune. Uitați, tineri pe aici, modele. Ei sunt un fel de Patzaichin indiferent de efortul pe care îl au prin voința lor (nr. red Alexandru Bologa, Alexandru Benchea, ambii sportivi nevăzători). Bravo!”, a încheiat Emil Boc.

Totodată, astăzi este și ziua de naștere a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Edilul a împlinit vârsta de 55 de ani.

Proiectul “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza