VIDEO/FOTO. Ziua Eroilor celebrată în Cluj-Napoca și Florești. Ce discurs au avut primarii Emil Boc și Bogdan Pivariu

by admin

Pe 10 iunie se sărbătorește Ziua Eroilor, prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920 prin care s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți. Cu această ocazie, atât în Cluj-Napoca, cât și în comuna Florești au fost oficiate momente speciale și s-au depus coroane în memoria eroilor căzuți la datorie pentru credință, libertate, dreptate și apărarea țării.

“Am participat astăzi, 10 iunie, alături de primarul Emil Boc, la ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Ostașului Român și la Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989 situate în Cimitirul Eroilor. Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea eroilor neamului, fiind sărbătorită în fiecare an, în aceeaşi zi în care are loc şi Înălţarea Domnului”, a transmis viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Vezi discursul primarului Emil Boc în video-ul de mai jos:

Și primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a transmis un mesaj de Ziua Eroilor:

“Ziua de 10 iunie este ziua în care în fiecare an ne luăm un moment pentru a reflecta și a mulțumi eroilor neamului românesc, celor care s-au sacrificat pentru ca noi să avem ziua de azi așa cum este ea cu un soare strălucitor și cu libertate. Ziua de azi este o sărbătoare națională a poporului român care marchează lupta de-a lungul veacurilor pe front, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Este important să le onorăm acțiunile, deoarece oferă adesea lecții valoroase de curaj și sacrificiu, oferindu-ne o fereastră spre ceea ce înseamnă să ne apărăm țara. Onor și cinste vouă, eroii neamului nostru!”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza