Foto/Video: Incendiu de vegetație în Huedin

by Bianca Baraboi

Încă un incendiu de vegetație a avut loc în această seară, de data asta în Huedin. Au ars 3 baloți de fân de 1200 kg și aproape 3 hectare de vegetație uscată.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în această seară pentru stingerea unui incendiu de vegetație între localitățile Sâncraiu și Brăișor. A ars vegetația uscată pe aproximativ 3 hectare. De asemenea, incendiul a cuprins 3 baloți de fân, de aproximativ 1.200 kg. La fața locului a intervenit un echipaj cu o autospecială.

Din păcate, asistăm la o creștere a incendiilor de vegetație uscată, iar pompierii ne îndeamnă să fim prudeți, pentru că se pot întâmpla dezastre uriașe.

Vă atenționăm cu privire la faptul că folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.
Cetățenii sunt obligați să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza