FOTO. Strada Potaissa a prins viață din nou. Zeci de plante colorate sunt expuse de micii producători

by admin

Piața de flori altfel de pe strada Potaissa reunește și anul acesta micii producători cu florile și plantele lor colorate. Anul acesta există chiar furnizori noi care încântă întreaga stradă amenajată. Printre acestea se enumeră: hybridul busuioc cu scorțișoară, coriandru, rozmarin, multă lavandă, conifere, foioase, plante din zona mediteraniană, smochini și citrice. De asemenea, sunt expuse și microplantele care se folosesc în industria Horeca.

O altă atracție nouă a pieței de flori este statuia vivantă care se plimbă încontinuu și întreține atmosfera. A fost singurul element artistic pe care l-au putut aduce organizatorii anul acesta. Muzica ambientală nu lipsește nici ea, însă nu vor mai fi concerte live, ca in anii trecuti. De asemenea, anul acesta masca este obligatorie atât la intrare, cât și în timpul plimbării printre florile expuse.

„Acum trebuie să fim atenți la alte lucruri. La managementul publicului, la măști, la temperatura fiecărei persoane. Asta ne face tot timpul să fim concentrați, atenți la ce se întâmplă. Suntem sub incidența ordinului vis-a-vis de manifestări pe spațiul public. Masca se poartă permanent, o poți da jos doar când vrei să bei ceva. Ordinul spune că putem avea maxim 500 de oameni, dar nu avem cum să atingem acest număr. Ne dorim acest lucru, să fie așa ca anii trecuți. Vrem să arătăm în contextul pandemiei oamenilor că mai există speranță și că lucrurile depind doar de noi. Mă bucur să văd atâția oameni responsabili care înțeleg demersul nostru. În afara orelor de program, oamenii vin să vadă florile și decorul. Beculețele rămân aprinse după program și expoziția de flori la fel”, declară Andi Daiszler, organizatorul pieței de flori.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza