Foto: S-au deschis târgurile de Mărțișor! Sute de modele din care poți alege cadoul perfect

by Bianca Baraboi

În acest weekend s-au deschis mai multe târguri de Mărțișor, iar clujenii au profitat de vremea bună și gradele cu plus și au ieșit la plimbare. Sunt 3 locații în care până în 10 martie puteți găsi micii producători, atât cu mărțișoare cât și cu alte obiecte ce pot fi oferite cadou, sau chiar mâncare:

  • Piața Unirii: 23 februarie – 10 martie – Tradiții de primăvară
  • Bulevardul Eroilor: 23 februarie – 10 martie – Cluju-i veșnic zâmbitor de Dragobete și Mărțișor! – Târg de primăvară
  • Piața Avram Iancu: 24 februarie – 10 martie – Obiceiuri de primăvară

În centrul orașului sunt deja amplasate zeci de căsuțe care găzduiesc micii producători. Cele mai speciale mărțișoare sunt expuse pentru cumparatori: Sorin face mărțișoare din sticlă de murano adusă direct de pe insula Murano de lângă Veneția. 

Sorin, producător: În principal facem sticlă de murano, e cea mai cerută din cauză că acum târgul e cam saturat din punct de vedere al porțelanului, noi producem în general porțelan, dar acum cea mai bine vândută e sticla pentru că e foarte puțină în anul asta pe târg.

Și doamna Rodica face mărțișoare însă ea lucrează cu elemente din natura : ghinde, flori sau bucăți din copaci, acestea sunt transformate în opere de arta. 

Rodica, producător: Îmi place foarte mult să lucrez cu elemente din natură, de exemplu am mărțișoare făcute din ghindă, mărțișoare din lemn, inima de lemn cu flori naturale stabilizate sau flori uscate.

Dacă unii au cumpărat deja mărțișoare încă de pe acum, altii nu sunt hotărâți încă. 

Reporter: Ați venit să cumpărați?
Tânăr: Ne pregătim pentru doamne, domnișoare, nu? 

R: Ce ați ales ? 

T: Am ales niște broșe lucrate manual aici, foarte frumoase… De altfel peste tot e frumos, e destul de grea selecția. De jumătate de oră mă tot învârt pe aici.

Reporter: Cum vi se par exponatele de la târg?

Domn: Deosebite, din ce în ce mai autentice, au început să dispară chinezăriile ceea ce ne bucură. E frumos. Sunt mai multe chestii încă nu ne-am decis, ne mai uitam până cumpărăm.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza