FOTO | Protest al federaţiei sindicale ”Solidaritatea Sanitară” în fața Prefecturii din Cluj

by Oana Spiru

Sindicatul Solidaritatea Sanitară Cluj protestează în fața Prefecturii pentru susținerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate. Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizează, joi, proteste în toată ţara.

Cadrele sanitare cer măsuri suplimentare de protecție față de coronavirus și invocă cele 86 de decese asociate COVID-19 înregistrate în rândul angajaților din sistem, care dovedesc ”situaţia dramatică în care se află această categorie de lucrători”.

”Protestele în stradă vin în completarea Protestului pentru susţinerea respectării drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate , cca. 4.000 de lucrători semnând deja pentru susţinerea acestei acţiuni. În numele fiecăruia dintre semnatari sunt transmise zilnic petiţii cu revendicările şi solicitările de sprijin la toţi parlamentarii din judeţul în care îşi desfăşoară activitatea lucrătorul. Acţiunea este completată de întâlnirile cu parlamentarii din fiecare judeţ, aflate în curs de desfăşurare. Principala revendicare a protestelor o constituie introducerea unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, cei 86 de profesionişti decedaţi până acum la datorie dovedind situaţia dramatică în care se află această categorie de lucrători”, transmit sindicaliștii.

”Sistemul public de sănătate este victima unor inechităţi majore create atât de un cadru legislativ iraţional cât şi de indiferenţa guvernanţilor faţă de profesioniştii aflaţi în prima line a luptei împotriva pandemiei COVID-19 sau de atenţia lor selectivă. Lucrătorii din sănătate retrăiesc o drama tradiţională a acestui popor: în timp ce unii se sacrifică, alţii culeg beneficii pe seama lor; în timp ce „soldaţii” aflaţi în prima linie cad la datorie, „generalii de mentenanţă” îşi acordă medalii şi privilegii”, mai spun sindicaliştii.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ion 14/01/2021 - 22:13

Cereti bani mai multi nu va ajung? Nici o problema sa se dea o lege care doctor asistent etc mai cer sau primesc bani pentru serviciile gratuite in puscarie cu voi boschetarilor ca daca nu dai bani la medici asistente te lasa sa mori cu zile.Am avut un exemplu in famile deci stiu cum e

Raspunde

Comenteaza