FOTO. Noaptea Muzeelor luată cu asalt la Cluj-Napoca. Mii de clujeni au vizitat muzeele în acest weekend

by admin

Noaptea Europeană a Muzeelor a avut loc în acest weekend la Cluj-Napoca, sâmbătă, 12 iunie, după ce ediția de pandemie din anul trecut s-a desfășurat strict în mediul virtual. Lumea universitară, a instituțiilor muzeale și a centrelor culturale au pregătit o ediție hibrid, în care itinerarul expozițiilor deschise pentru vizitare a fost armonizat cu diverse evenimente speciale – ateliere, recitaluri, proiecții de film, spectacole de teatru de păpuși – dar și cu programe desfășurate exclusiv online.

“Muzeele și alte instituții de cultură clujene și-au deschis porțile pentru vizitatori într-o nouă ediție a Noaptea Muzeelor Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2021 Cluj-Napoca au fost deschise 10 muzee cu participarea a aproximativ 14.000 vizitatori. Vă mulțumim!”, a transmis conducerea evenimentului.

La acest program au participat cu expoziții și manifestări artistice deschise publicului, 10 muzee, centre culturale și galerii: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Casino – Centru de Cultură Urbană, Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Muzeul Mitropoliei Clujului, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Muzeul Zoologic al Universității „Babeș-Bolyai”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza