FOTO Mesajul ”Mi-e dor de tine” a trecut oceanul. Instalația creată de un clujean a ajuns în Chicago

by Cristina Mihaila

Instalația de lumină „Mi-e dor de tine”, creată de Lights On Romania și care a fost instalată prima dată la Cluj-Napoca, pe Podul Elisabeta, s-a aprins acum tocmai în Chicago, pe clădirea Reid Murdoch “Britannica”. Aici, în inima celei mai numeroase comunități de români din SUA, va lumina timp de două luni.

”E un semn mic, care spune o poveste mare. Şi eu care mă mir în continuare de cât de uimitoare e lumea asta.Dacă aveți rude sau prieteni români prin zonă, spuneți-le că au un loc de întâlnire în centrul oraşului. Un loc făcut doar pentru ei cu multă muncă şi dedicare”, a transmis clujeanul Andi Daiszler, creatorul mesajului, pe facebook.

Instalația de lumină a făcut furori și în Londra, devenind un simbol al dialogului între românii din țară și din Diaspora. Amplasată în 2019 în Canary Warf, districtul financiar al capitalei britanice, instalația a primit răspunsul ”Și mie”, amplasat pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Fotografiile cu cele două mesaje luminoase au făcut înconjurul internetului.

Instalația ”Mi-e dor de tine” pe Canary Warf, Londra

Te-ar putea interesa si

Comenteaza