FOTO: Intervenție dificilă de salvare a unei mașini rămase înzăpezite lângă Tarnița

by admin

Ninsoarea care a căzut în ultimele zile le-a dat de lucru salvatorilor de la Rescue 4×4. Aceștia au intervenit în weekend în zona vârfului Ijar, de lângă lacul Tarnița, unde mai multe persoane au rămas blocate în zăpadă într-o mașină de teren.

„Ora 22:10, sună telefonul: 46°41′8″ N 23°14′28″ E. Mașină suspendată în zăpadă. Opel Frontera. Trei mașini pleacă din Cluj-Napoca spre incident, pe drum se mai alătură o mașina care vine din altă parte. Urcăm dealul, rămânem și noi blocați. Ne troliem, ne tragem unii pe alții și ajungem până la un punct unde nu mai putem înainte. Patru mașini blocate la 3 dimineața pe un platou în vârful muntelui.

Oamenii care solicită ajutor sunt la vreo 2 km în mașină, înghețați de frig. Doi dintre membrii Rescue 4×4 merg pe jos. Se decide că e prea periculos să se intervină noaptea, se abandonează mașina care o sa fie recuperată ulterior pe lumină. La 5 dimineața ajungem în Cluj. Zapada până la brâu, -10 grade”, au povestit salvatorii pe rețelele de socializare.

În cele din urmă persoanele din Opel au fost salvate, dar mașina nu a putut fi scoasă din zăpadă. „Din păcate acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo și a întunericului, fiind prea periculos pentru membrii care au participat. Totuși, persoanele de la fața locului au fost duse în siguranță, iar mașina a fost lăsată acolo”, au explicat salvatorii.

Rescue4x4 – Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4 este serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza