FOTO Incendiu de pădure în Apuseni. Autoritățile suspectează că a fost provocat

by Cristina Mihaila

Un incendiu de pădure a fost stins după ore bune de către rangerii din cadrul Parcului Natural Apuseni, cu sprijinul pompierilor din Detașamentul Huedin și al angajaților Ocolului Silvic Beliș.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate din cauza terenului foarte greu accesibil, însă intervenția promptă și eforturile celor care au contribuit la stingerea incendiului au reușit să prevină provocarea unui dezastru la scară mare. În ceea ce privește cauzele izbucnirii acestui incendiu, ancheta este încă în desfășurare, însă există suspiciuni rezonabile că acesta ar fi fost provocat, intenționat sau accidental, de mâna omului, transmit autoritățile.

Acesta a fost al treilea incendiu din ultimele 3 zile pe suprafața Parcului Natural Apuseni. În contextul temperaturilor deosebit de ridicate din această perioadă, a lipsei precipitațiilor și a secetei exteme, autoritățile fac apel la întreaga populație de a evita, sub orice formă, aprinderea focului în interiorul sau în apropierea fondului forestier.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza