FOTO. Clujul va avea cea mai mare şi modernă Clinică de Psihiatrie Pediatrică din ţară

by admin

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, dar şi cea mai mare şi modernă din ţară, va fi la Cluj. Consiliul Județean a încheiat contractul ce vizează proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Acesta va fi modernizat şi extins cu fonduri europene.

„La finalizarea investiției prin care extindem și modernizăm singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, aceasta va fi, fără îndoială, cea mai mare și mai modernă din țară. Va fi unică la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În cadrul viitoarei clădiri vor fi asigurate circuite complet separate, conform standardelor internaționale, pe componentele de psihiatrie și adictologie. Spațiul pe care medicii îl vor avea la dispoziție pentru terapie va fi de trei ori mai mare comparativ cu cel actual. Imobilul va dispune inclusiv de o curte interioară amenajată la etajul unu dar și de spații adecvate în care se vor desfășura activități de kinetoterapie, sportive sau artistice ce vor contribui la reechilibrarea emoțională a pacienților.

Extinderea suprafeţei clădirii cu peste 600 de mp

Proiectul prevede, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, suprafața construită desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.643 mp. Parterul edificiului medical va găzdui compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 12 paturi, dar și zona de recreație. Tot la parter va fi amenajat spațiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.

Compartiment pentru toxicomani

La primul etaj va funcționa compartimentul cu spitalizare permanentă, ce va avea 30 de paturi, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă. În același timp, la etajul doi va funcționa compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.

Durata de execuție va fi de maxim 28 de luni, din care primele patru luni vor fi destinate proiectării iar restul de 24 de luni realizării efective a lucrărilor

Te-ar putea interesa si

Comenteaza