FOTO | Așa da! Fosta primărie dintr-o comună din Cluj, reabilitată și transformată în clădire multifuncțională pentru comunitate

by Oana Spiru

Calitatea arhitecturii reprezintă o componentă definitorie care oferă identitate satelor. În acest context arhitectura clădirilor publice, fie că discutăm de construcții noi sau reabilitarea celor existente, trebuie să reprezinte un exemplu de bună practică care să poată fi urmat/preluat de comunitate.

În acest sens, cladirea fostei primării din comuna Cuzdrioara a fost dată ca bun exemplu de arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță. 

“Exemplul reabilitării clădirii fostei primării a comunei Cuzdrioara din județul Cluj reprezintă tocmai asta – un exemplu de urmat atât pentru administrații cât și pentru comunitate. Clădirea nu este clasată ca și monument istoric însă  are toate elementele necesare pentru a fi tratată ca și o construcție cu valoare ambientală. O clădire care face parte din memoria comunității și a locului. Acum a fost frumos reabilitată și transformată în clădire multifuncțională pentru comunitate. Felicitări administrației locale! Așa DA!”, transmite arhitectul Claudiu Salanță. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza