FOTO. S-a finalizat constucția unui pod într-o localitate din județul Cluj

by Cezar Leizeriuc

Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea unui nou pod pe drumul județean 161D, la km 2+555, în localitatea Jichișu de Jos.

„𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑐𝑎 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑛𝑒, 𝑐𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑠𝑎𝑢 𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎, 𝑠𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑔𝑟𝑎𝑑 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑡𝑖 𝑐𝑒𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑧𝑖𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎. 𝑇𝑜𝑐𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑎𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑙𝑎 0 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑝𝑜𝑑 𝑐𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑖𝑛 𝑣𝑖𝑔𝑜𝑎𝑟𝑒”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lățimea totală a noului pod este de 8,55 metri. Acesta este prevăzut cu un trotuar cu lățimea de un metru pe partea dreaptă iar lungimea totală a podului este de 12,14 metri. De asemenea, au fost montate balustrade de siguranță pe toată lungimea trotuarului destinat pietonilor care traversează podul, precum și parapeți metalici, inclusiv în zona în care lucrările de modernizare au vizat regularizarea albiei.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.674.076 lei. Consiliul Județean Cluj reamintește în acest context faptul că vechiul pod a suferit o serie de procese semnificative de degradare, atât la nivelul structurii de rezistenţă, cât şi la nivelul albiei şi al malurilor cursului de apă, în urma fenomenelor hidrometeorologice deosebit de violente din data de 16 iunie 2020.

Astfel, expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii unui nou pod, pe același amplasament, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean, precum și a realizării lucrărilor de regularizare a albiei aferente.

Anterior lucrărilor de execuție a noului pod a fost construit un pod provizoriu, astfel că traficul rutier nu a fost afectat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza