Florin Cîțu susține că banii din Fondul de rezervă s-au dat către primării în funcție de nevoi: “Peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Sunt diferite criterii”

by admin

Premierul interimar, Florin Cîţu, a declarat luni că banii din Fondul de rezervă au fost alocaţi primăriilor, în funcţie de nevoi, precizând că nimeni nu s-a uitat la așa-zisul “criteriu politic”. Președintele PNL a fost întrebat totuși pe ce criterii au fost alocate fondurile către primării din Fondul de rezervă.

“Criteriile întotdeauna sunt prezentate în nota pe care prefecţii o trimit către primării, (…) primăriile trimit apoi către prefectură necesităţile şi apoi aceşti bani sunt alocaţi pe baza criteriilor din acea notă. Au fost cereri de 11 miliarde de lei. Suma care a fost împărţită a fost de un miliard de lei, dar tot am auzit că sunt supăraţi unii dintre parteneri. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani pentru că sunt primării care nu sunt performante, nu colectează venituri la buget, şi aşa mai departe. Ipocriziile astea trebuie să se mai termine”, a declarat Florin Cîţu, la sediul central al PNL, conform Agerpres.

Întrebat de reporteri cum se explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL-UDMR, premierul României a afirmat: “Exact cum explicam – că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Este vorba despre nevoi. Sunt diferite criterii, diferite situaţii. Nu stă nimeni să se uite la criteriul politic, se uită la nevoile primăriilor. Aşa s-a întâmplat şi la rectificare, şi la banii care au fost daţi”.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ardelean 21/10/2021 - 08:16

Ba nemernicule, numai in comunism banii se” dadeau’ dupa nevoi.

Raspunde

Comenteaza