Firmele și PFA-urile ar putea fi nevoite să plătească înscrierea în Catalogul Firmelor

by Christian Suciu

Potrivit unui proiect de lege depus Senatului, atât firmele cât și PFA-urile ar fi nevoite să plătească o taxă de înscriere în ”Catalogul Firmelor” al Camerei de Comerț a cărei valoare ar fi de 100 de euro pe an. Proiectul își propune să aducă noi oportunități de promovare în mediul fizic și în cel virtual.

Potrivit inițiatorilor proiectului prin obligativitatea achitării unei taxe de înscriere de către toate firmele și PFA-urile la o ”valoare rezonabilă”. Camerele de comerț vor putea aduce beneficii reale antreprenorilor prin conectarea lor într-o bază de date prin care pot descoperi oportunități inclusiv în domeniul online. În cazul în care proiectul de lege ar trece de Parlament și va fi promulgat, valoarea taxelor de înscriere în catalogul online ar fi următoarea:

  • 100 euro/an pentru intreprinderile mari;
  • 75 euro/an pentru intreprinderile mijlocii;
  • 50 euro/an pentru intreprinderile mici;
  • -20 euro/an pentru microintreprinderi;
  • -10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi
  • familiale.

De asemenea pentru primul an de înființare va fi necesară obținerea certificatului de competență de reprezentantul legal iar camerele județene percep taxe diferite pentru eliberarea acestora după funcția de organizare a profesionistului. De aceste obligații sunt însă scutite PFA-urile dar și întreprinzătorii individuali sau familiali încadrați ca ”întreprinderi publice”, precum și persoanele cu activitatea reglementată prin legi speciale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza