Firmele mici și medii afectate de pandemia de COVID-19 pot obține fonduri nerambursabile pentru investițiile în proprietate intelectuală

by Oana Spiru

Agenția de consultanță de proprietate intelectuală anunță desfășurarea unui program de susținere a firmelor în asigurarea protecției proprietății intelectuale și de recuperare a investițiilor prin granturi europene. Până în prezent, agenția a colaborat cu numeroși clienți pentru obținerea unui număr de 100 de vouchere de proprietate intelectuală, în valoare totală de 150.000 de euro.

La începutul acestui an, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și Comisia Europeană au lansat un fond pentru a sprijini eforturile de protecție a proprietății intelectuale a IMM-uri, cu o valoare totală de 47 milioane de euro. Acest fond are scopul de a ajuta firmele mici și medii afectate de pandemia de COVID-19 să se redreseze prin facilitarea tranzacției lor în mediul digital. De asemenea, ajută și în ceea ce privește protecția activelor de proprietate intelectuală, a brandurilor și invențiilor.

Suportul acordat privește rambursări ale taxelor percepute de către diverse oficii de proprietate intelectuală la nivel național, european și internațional, pentru 3 categorii principale de servicii. În primul rând, se oferă o restituire de 75% la oficiile naționale și europene de proprietate intelectuală pentru procedurile de înregistrare a mărcilor, desenelor și modelelor industriale. La același serviciu pus la dispoziție de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, procentul este de 50%.

Același procent de 50% este valabil și în cazul înregistrării brevetelor la oficiile naționale, în timp ce pentru un audit de proprietate intelectuală, prin serviciul de IP Scan, se poate obține o rambursare de 90% a taxelor percepute.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza