Finanțare nerambursabilă de peste 7,6 milioane de euro pentru cultura și sportul clujean de la bugetul local

by Christian Suciu

Primăria Cluj-Napoca a majorat cu 25% valoarea sumelor alocate organizațiilor non-guvernamentale pentru sprijinirea proiectelor din sectorul cultural și sportiv clujean. În acest an, nu mai puțin de 7,6 milioane de euro (38 de milioane de lei) de la bugetul local vor sprijini proiectele culturale, sociale, sportive și ecologice ale Clujului.

”Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunță, ca la fiecare început de an, acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie – 20 martie 2024.

În 2024 finanțările nerambursabile pentru cultură, sport și domeniul social cresc cu 25% față de anul anterior. Bugetul alocat este de 16.200.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 700.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 21.875.000 lei pentru proiectele structurilor sportive. Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.” a transmis primarul Emil Boc.

Ce condiții trebuie să îndeplinească proiectele depuse pentru finanțare?

  • Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
  • Proiecte de tineret;
  • Proiecte culturale regionale;
  • Proiecte culturale locale;
  • Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;
  • Proiecte care respectă obiectivele Misiunii UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” – tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice;-
  • Proiecte culturale „Anul Avram Iancu”;
  • Proiecte cu caracter social.

La capitolul sport vor fi finanțate activitățile/acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.

Depunerea dosarelor cu proiectele de finanțare nerambursabilă se face în perioada 20.02.2024-20.03.2024, atât online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau, cât și la Centrul de Informare pentru Cetățeni (Registratura Primăriei Cluj-Napoca) sau la primăriile de cartier, într-un exemplar.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza