FICT 2021, peste așteptări. Gabriel Bota: „Au fost editori care au rămas pur și simplu fără cărți în stand”

by Oana Spiru

FICT 2021 a fost peste așteptările organizatorilor, a fost cu muncă foarte multă, a fost cu evenimente memorabile, cu zâmbete, cu bucurie, cu surprize, cu soare, cu vânt, cu ploaie, așa, precum e viața. Potrivit înițiatorului Gabriel Bota, a fost una dintre cele mai reușite ediții, oamenii au așteptat ca acest festival pur cultural să aibă loc, au așteptat să se întâlnească deopotrivă cu autorii și cărțile lor.

„Cred că doar acum ne-am dat seama cât de mult înseamnă acest festival pentru oameni, cât de mult a fost așteptat. Cred că a fost una dintre cele mai reușite ediții”, a transmis Gabriel Bota, înițiatorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Conform organizatorilor, organizarea în această perioadă, având în vedere creșterea alarmantă a numărul de cazuri Covid-19, a fost dificilă din toate punctele de vedere.

„N-am știut la ce să ne așteptăm de la o zi la alta, de la o lună la alta. Planificările le-am făcut din mers și ne-am asumat că trebuie să se întâmple. Un astfel de festival, cu peste 130 de invitați, cu 42 de evenimente, cu 45 de edituri, cu planuri de PR, e greu de gestionat. Dar, a organiza un astfel de festival presupune și să tragi o prelată atunci când plouă, să mături și să strângi gunoiul în timp ce dai un interviu prin telefon, să răspunzi tuturor întrebărilor care ți se pun de la diferiți oameni, să organizezi echipa astfel încât totul să fie funcțional. Sunt foarte mândru de echipa FICT”, mai spune Gabriel Bota.

Editorii au fost mulțumiți și au declarat FICT-ul ca fiind un reper important pentru piața de carte din România.

„Au fost editori care au rămas pur și simplu fără cărți în stand. Cred că am reușit, ca organizatori, să dăm o mână de ajutor acestei piețe grav afectată în ultima vreme”, încheie înițiatorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza