UNTOLD va putea fi organizat în această vară cu o singură condiție. Barna: “Avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare”

by admin

Potrivit vicepremierului, Dan Barna, odată cu anunțarea în scurt timp a noilor măsuri de relaxare de la data de 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente cu un număr mare de participanți cum ar fi Untold sau Neversea, însă doar pentru persoanele vaccinate. Festivalurile au primit acordul de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Guvern.

“În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare care permite un număr mare, un număr practic limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a declarat Dan Barna, conform Digi24.ro.

Legat de 1 iunie, dacă vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare pentru români, Barna a transmis că este un lucru firesc ca acestea să se îmbunătățească.

“Da, vine cu încă nişte relaxări pentru că cifrele referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate continuă să se îmbunăţească şi ăsta e un lucru bun şi e o veste foarte bună. Una dintre relaxări este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a explicat vicepremierul.

Premierul a declarat miercuri seară că se află într-o competiție cu Emil Boc cu privire la organizarea primului mare festival în funcție de rata de vaccinare: “Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold la Cluj, dar București este acum peste Cluj la rata de vaccinare”, a mai spus Dan Barna.

Noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la data de 1 iunie vor fi anunțate astăzi, 27 mai, după ora 17:00, într-o ședință de Guvern.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza