Fenomenul care cauzează aceste ploi dese în timpul zilei. Vezi cum va fi vremea zilele viitoare la Cluj

by admin

În ultimele zile am avut parte la Cluj de ploi torențiale și dese în timpul zilei. Acestea sunt cauzate de un blocaj atmosferic care formează deasupra țării noastre un ciclon de altitudine. La ce vreme să ne așteptăm în weekend, inclusiv săptămâna viitoare, ne precizează meteorologii.

„Fenomenul sub forma căruia se formează aceste ploi frecvente, se datorează unui blocaj atmosferic care ține deasupra părții centrale estice a Europei, mai exact un ciclon de altitudine. El se alimentează cu apă și de pe mediterană, dar și de pe Marea Neagră. Se învârte practic deasupra țării noastre. Aceste blocaje în atmosferă sunt destul de frecvente. Există și mese calde în atmosferă care se alimenteze tot timpul cu aer umed. Datorită fenomenului, apar aceste ploi cu caracter torențial.

Până la mijlocul săptămânii viitoare rămânem cu aceeași vreme, tot cu ploi torențiale. Temparatura va fi aproximativ între 20-26 de grade, poate cu un plus-minus de un grad. Ne așteptăm să fie și vreme bună, dar la un moment dat poate veni oricând o ploaie chiar cu spume. În momentul în care apar pauze între ploi se formează acei nori Cumulonimbus. Aceștia aduc pe lângă cantități mari de apă, grindină, dar și vânt cu aspect de vijelie. Nu putem exclude nici descărcările electrice”, a declarat meteorologul, Narcis Maier.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza