Există viață după COVID-19. O pacientă de 30 de ani și-a revenit după o lună la Terapie Intensivă

by Cristina Mihaila

După o lună de îngrijiri pe secția de Terapie Intensivă și aproape două săptămâni de intubație, o pacientă în vârstă de 30 de ani internată cu formă severă de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca are o evoluție favorabilă.

„<<Ești în spital, acum ești în siguranță, totul va fi bine>> – sunt primele cuvinte pe care pacienta noastră, Tunde Eva Jako, le-a auzit când se trezea după 10 zile de intubație oro-traheală și ventilație mecanică, petrecute în Secția ATI COVID a spitalului. Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a fost internată în urma unor complicații grave (insuficiență respiratorie acută, pneumonie SARS-COV-2 în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%), survenite în infecția COVID-19. Timp de peste o lună, doamna Jako a fost îngrijită de colegii noștri din secția de terapie intensivă”, transmit reprezentanții Spitalului Județean.

Potrivit acestora, pacienta a fost preluată prin transfer de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic. Recuperarea a fost anevoioasă, fiind extubată după 10 zile de la transfer și, mai apoi, a petrecut o lună în secția de terapie intensivă, pentru tratamentul complex al complicațiilor survenite în urma infecției cu SARS-COV-2.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

B 22/03/2021 - 14:34

o stire de 2 lei, tata si-a revenit dupa doua luni la ATI, asta vi se pare voua stire ?!

Raspunde
Daniela 29/03/2021 - 19:11

Tatal tau a fost intubat si ventilat mecanic 2 luni sau doar a fost internat 2 luni si a avut nevoie doar de masca de oxigen , procedura care este non-invaziva?

Raspunde

Comenteaza