Estimarea persoanelor întoarse în țară. Traian Băsescu: „În luna martie au intrat 1,1 milioane de oameni!”

by admin

Cifrele persoanelor care au intrat în România doar în luna martie, trec de un milion. Măsurile de siguranță pentru combaterea răspândirii noului coronavirus au fost luate însă pentru un număr mai mic a celor reveniți în țară. Fostul președinte a mai explicat faptul că o primă soluție viabilă este aceea de a pune în funcțiune din nou producția, altfel situația va lua o altă întorsătură.

„Cel mai bine ar fi să se dea drumul la producție pentru că trebuie să hrănim un popor întreg. Vom ajunge în scenariul 5, chiar și în 6. Este un pic paradoxal ce vă spun, dar pe unii trebuie să-i trimitem acasă, iar pe alții să îi scoatem să muncească. Ne vom prăbuși dacă nu facem ceva. Să știți încă un lucru important. Eu am avut timp să adun cifrele de la poliția de frontieră. În luna martie, au intrat în țară,1,1 milioane de oameni. De ce se ascunde adevărul? Să se explice cumva că nu a fost o neglijență majoră. Dacă domnii responsabili au luat măsuri doar pentru 100.000 de oameni, să nu se aștepte să urmeze lucruri grozave. Aceste cifre sunt oficiale de pe site-ul poliției de frontieră”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

Traian Băsescu este de părere că statul român nu apelează la serviciile Chinei. Și nu să fim ajutați pe gratis, ci contra cost. Acesta consideră că implicarea Armatei ar trebui implementată mai mult în mediul rural.

„Statul român greșește pentru că nu apelează la cel chinez. În schimb trece cu avioanele peste China și ajunge în Coreea să ia combinezoane, în loc să ia din Beijing. Să cumpere teste rapide pentru medici, pentru polițistul din stradă sau pentru toți cei care intră în contact cu publicul. Eu vă pot spune că am avut un sentiment bun după ce mi-am făcut testul clasic și am primit rezultatul negativ după doar 4 minute. Statul român nu a făcut nimic pentru soldații din linia întâi care sunt corpul medical. Implicarea Armatei trebuie aplicată mai mult în mediul rural. Credeți că Suceava sau Baia Mare este contaminată de cei din oraș? Nu. De cei din mediul rural”, a încheiat fostul președinte.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza