Emil Boc: “Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanței PNL în 2024”

by Cezar Leizeriuc

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, şi-a exprimat din nou susţinerea faţă de premierul Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL, în discursul ţinut sâmbătă, la Oradea, unde a participat la conferința de alegeri a organizației PNL Bihor. Edilul a spus că ceea ce se întâmplă în ultimele săptămâni în partid „nu este bine”.

„Mă bucur de faptul că actualul guvern condus de premierul Cîţu duce la nivelul următor proiectele politice ale lui Ludovic Orban în calitate de premier. (…) Acum, premierul Cîţu a reuşit să treacă deja România atât în plan economic cât şi în plan politic, în Uniunea Europeană, la nivelul următor. (…) Îmi dă optimism faptul că investiţiile, locurile de muncă, investitorul privat, locurile de muncă sunt puse acolo unde trebuie de către premierul Cîţu”.

Primarul Clujului s-a adresat şi colegilor săi din administraţiile locale, precizând că primul ministru este implicat în susţinere din punct de vedere financiar a autorităţilor din teritoriu.

“Am găsit în premier omul care înţelege la rădăcina lucrurilor nevoile pe care le avem. Planul naţional de investiţie anunţat de premierul Cîţu şi care se implementează la rectificarea bugetară din august dă şansa tuturor administraţiilor locale din România, inclusiv cele ale PNL, să-şi desăvârşească proiectele de investiţii astfel încât în 2024 să poată sta cu fruntea sus în faţa alegătorilor care ne-au ales”.

Boc a mai adăugat că “la vorbe mulţi se pricep, dar cu faptele e mai greu”: “Ar fi păcat mare ca fructele la toată această muncă a noastră să le culeagă altcineva în 2024 şi asta ar însemna pentru noi o trimitere în opoziţie pentru foarte mulţi ani dacă pierdem anul 2024. De aceea, spun cu îngrijorare, că m-am uitat atent la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în PNL şi nu este bine. Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie. Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024. Avem obligaţia, fiecare dintre noi în această competiţie, să arătăm ce e mai bun în PNL, nu să inventăm lucruri care după aceea să fie utilizate de adversarii noştri”.

“Sunt atâtea lucruri bune care se fac în actul de guvernare, sunt atâtea lucruri bune care s-au făcut în anii anteriori de guvernare, sunt atâtea proiecte politice importante pe care le avem în faţă! La acestea trebuie să ne raportăm şi nu la calomnierea colegilor de partid, sau, mai mult decât atât, la punerea lor într-o lumină care va fi folosită de opoziţie sunând: <<Vedeţi, voi spuneţi despre voi aşa>>”, a concluzionat Emil Boc. 

Acesta a transmis în final că speră ca delegaţi să facă „o alegere nu împotriva cuiva” şi pentru viitorul PNL.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza