Emil Boc, despre sprijinul pe care Primăria Cluj îl va oferi celor ce își vor deschide activitățile economice: „Am cerut fiecărui participant să își țină evenimentul”

by admin

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit astăzi, 29 mai, despre suportul pe care îl va acorda celor care vor să își deschidă activitățile. Mai mult, primăria va oferi sprijin Inspectoratul Școlar și pentru derularea în condiții normale a Capacității și a Bacalaureatului.

„Vom asigura asistență și suport logistic pentru cei care vor deschide activitățile economice. Ne vom implica alături de Inspectoratul Școlar pentru derularea în condiții normale a Capacității, a Bacalaureatului, cu tot ce înseamnă măsurile din partea noastră de igienă, de asigurarea dezinfecție spațiilor de învățământ. Momentan se pot organiza doar evenimente cu 500 de persoane. În sectorul cultural sunt peste 3.000 de persoane cu carte de muncă în acest moment. Nu este vorba de o poveste că este doar o particularitate măruntă”, declară Emil Boc la Ziua de Cluj Live.

Totodată, acesta a cerut organizatorilor festivalurilor de mici dimensiuni țină evenimentul fiindcă vor primi sprijin financiar din partea primăriei.

„Am reușit să consolidăm prestigiul Clujului și datorită sectorului cultural.Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în luna august, iar cu până la 500 de participanți și celelalte entități organizatoare pot să își desfășoare activitățile. Am cerut fiecărui participant să își țină evenimentul, dacă se poate, deoarece noi, cei de la primărie, le vom susține financiar. Desigur, Untold va avea alte nuanțe, dar evenimentele mai mici pot fi organizate. Nu trebuie să dormim în acest domeniu, pentru că este un avantaj major al Clujului”, mai punctează Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza