Emil Boc, despre montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în blocuri: „Avem greutăți în a găsi dispozitive în care să se pună dezinfectantul”

by admin

Ordonanța Militară numărul 4 obligă primarii să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor și să dezinfecteze periodic lifturile și casa scărilor.

În acest sens, Primăria trebuie să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocuri.
Conform primarului Emil Boc la nivelul județului Cluj, în acest moment, ne confruntăm cu lipsa dispozitivelor în care se poate pune dezinfectantul.

„În fiecare zi un număr foarte mare de blocuri se dezinfectează de jos până sus. Cetățenii vor fi avertizați ca după această operațiune să nu iasă din apartamente. Cam 10 zile o să dureze această activitate de dezinfectare a tuturor blocurilor din Cluj. Pe lângă asta există obligația să găsim soluții pentru montarea de dispozitive cu dezinfectant. Aici avem o problemă. La ora asta avem greutăți în a găsi dispozitive în care să se pună dezinfectantul. Suntem mobilizați pe toate canalele și sper ca de la mijlocul săptămânii să putem începe și montarea acestor dispozitive la asociațiile de proprietari. Eu spun că și asta va contribui la diminuarea acestui virus”, spune Emil Boc.

La Cluj-Napoca a început operațiunea de dezinfectare a blocurile și scările. Potrivit primarului Emil Boc, s-a început cu cartierul Mănăștur urmând cartierele Mărăști, Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor și celelalte cartiere în ordinea mărimi lor și a aglomerației urbane.

În prezent sunt 3.795 de blocuri care au cel puțin 6 apartamente (din care 2.030 blocuri au minim 20 apartamente).

Dezinfecția se va face pe casa scărilor, lifturi și în alte spații comune, în intervalul orar 9.00-17.00. Lista cu adresele asociațiilor de proprietari unde se va face dezinfecția va fi actualizată zilnic pe site-ul Primăriei, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Administrație/Informații Publice/Comunicate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza