Emil Boc, despre hotelul de pe Avram Iancu: „Fără acceptul de la București proiectul nu trecea mai departe, nu îndeplinea condițiile legale”

by Oana Spiru

În ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a primăriei municipiului Cluj-Napoca s-a dezbătut astăzi, 16 februarie problema hotelului de pe Avram Iancu.

Potrivit arhitectului șef, Daniel Pop, autoritățile locale au dat aviz negativ acestui proiect, aprobările pentru construirea lui venind de la București.

„În 2009 se obține avizul arhitect șef de atunci, în 2010, aprobarea consiliului local. Documentația avea toate avizele solicitate, inclusiv a comisiei naționale de monumente. Legea prevede ca pentru intervenție în zona centrală protejată, e nevoie de avizul acesteia. Poriectul a ajuns la comisia națională de monumente, deoarece comisia locală nu a dat aviz, pentru că a considerat că imobilul nu respectă estetic specificul străzii. S-a trecut peste Cluj, prin decizia comisiei naționale”, a explicat arhitectul orașului, Daniel Pop.

Arhitectul orașului, Daniel Pop, a explicat că de trei ori a fost respins proiectul de comisia de monumente de la nivel local și de fiecare dată, a fost avizat de comisia națională de monumente.

Totodata, Emil Boc a confirmat că de trei ori comisia de la București a trecut peste decizia autorității locale și a avizat proiectul. Acesta susține ă în această situație primăriei nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să elibereze autorizația de construire.

„Fără acceptul de la București proiectul nu trecea mai departe, nu îndeplinea condițiile legale și ar trebui să dați numele celor de la București care au semnat acest aviz. De trei ori acest proiect a fost aprobat de la București, peste decizia locală”, spune Emil Boc.

Edilul l-a delegat pe arhitectul Daniel Pop să îi contacteze pe arhitecții care au proiectat clădirea, pentru găsirea unei soluții amiabile de remediere a aspectului estetic a acesteia.

Te-ar putea interesa si

4 comentarii

Vasile Boc 18/02/2021 - 12:57

Serios, acuma avem si primarie paralela !! Dar cine i-a dat autorizatie de constructie ? Ministerul ? Hai mai lasati povestile astea si vedeti actele cine a aprobat

Raspunde
clujean 18/02/2021 - 15:22

Daca nu-i eliberezi autorizatia de construire, avand toate avizele, te da in judecata si castiga ! Vezi blocul cu 24 de etaje din Manastur.

Raspunde
Clujean 18/02/2021 - 23:06

Lasa ma, ca BOC mai bine se judeca cu oamenii din oras pentru o magarie de parcare cand locala face constant abuzuri, acuma cand ei is abuzati arunca sapca iara in gradina celuilalt, poi de ce nu dati autoritatea nationala in judecata Dl. Boc ? ah am uitat… va judecati cu oamenii din oras mai intai ca aia sigur n-au resurse financiare si e mai usro de castigat! Rusine!

Raspunde
Actele vorbesc 20/02/2021 - 10:28

Actele vorbesc dacă se minte de se rupe opinia publică sau nu, despre unele parcele PATRIMONIU arheologic ce par distruse sub incidenta OG 43/2000, Cap. VI, Art. 23 – 27, iar dacă respingere în formă continuată la nivel local e bătută cap în cap de aprobare la nivel central, cineva minte de rupe opinia publică.

Raspunde

Comenteaza